zondag 16 april 2017

Dolphins are my friends :)

Hallo allemaal!

Afgelopen vrijdag hebben we een boottripje gemaakt langs de noordelijke kust van het eiland. Ons doel was Cueva Bonita, hoewel dat maar één van de bezienswaardigheden waar de boot langs zou varen was. Onze tocht begon in Puerto Tazacorte, nadat we al even in de oceaan gezwommen hadden omdat de bus maar elke twee uur ging, waardoor we veel te vroeg waren.

Cueva Bonita was onze eerste stop. De boot voer een groot donker hol in dus dat was best wel spannend, maar binnenin bleek het nog veel sprookjesachtiger dan ik verwacht had! Het is een grot die ver over de zee hangt en binnenin hangt een mystiek rook, waardoor het Efteling-gehalte nog hoger werd. Aan het eind van de grot ligt een klein strandje, maar de grot is alleen per boot bereikbaar dus ik denk dat het een weinig gebruikt strandje is.
 Onze tweede stop was de Piratenbaai, die we nu eindelijk een keertje van de andere kant zagen. Maar ik moet zeggen dat ie op het land toch indrukwekkender is!

De Piratenbaai. Helaas konden we geen foto maken van Cueva Bonita omdat het te donker was...
Na de piratenbaai gingen we op weg naar Playa de la Veta, dat volgens velen het mooiste strand van het eiland zou zijn. Helaas hebben we het nooit bereikt... Onderweg kwamen we namelijk - onverwachts - dolfijnen tegen en dat was volgens het personeel en de kapitein bijzonderder dan de andere bezienswaardigheden waar we langs zouden varen, dus hebben we de dolfijnen gevolgd totdat het tijd was om terug te gaan naar de haven. De dolfijnen bleken een heel bijzondere soort te zijn, die alleen in de buurt van de Canarische Eilanden en Hawaii voorkomt. Het is heel moeilijk om ze te spotten, omdat ze nogal verlegen zijn en vaak ver uit de buurt van boten blijven. Deze durfden echter heel dichtbij te komen en langs de boot en onder de boot door te zwemmen! Ze deden geen kunstjes ofzo, maar eerlijk gezegdverwacht ik dat ook helemaal niet van ze. Het was een hele mooie ervaring om deze bijzondere dieren een keertje in het wild te zien!


Toen we in de buurt van Puerto Tazacorte kwamen werd de boot stil gelegd, zodat de mensen die wilden zwemmen of op de bananenboot wilden (zoals ik!!) dat een half uurtje konden doen. De bananenboot is een soort oplaasboot die achter een speedboot wordt gehangen, waar je met meerdere mensen op moet zitten en je vast moet houden aan een handgreep, terwijl de speedboot bochten maakt en je tegen moet leunen om te voorkomen dat je omslaat. Het voelt een beetje zoals paardrijden maar dan comfortabeler en het was super gaaf!

Ik was verreweg de jongste op de boot terwijl ik verwacht had dat ik tussen allemaal kindjes zou zitten, haha :)
Ik kan dit boottripje aan iedereen die naar La Palma komt aanraden! Het personeel is super vriendelijk, spreekt Engels en weet veel over de zeedieren en de andere bezienswaardigheden waar de boot langs vaart. Er worden geen apparaten gebruikt om walvissen of dolfijnen te vinden, want die zenden straling uit die de dieren zouden kunnen verstoren. De motor en de onderkant van de boot zijn ook heel veilig en beschadigen de dieren niet als ze erbij in de buurt komen. Het heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en het eten en drinken is bij de prijs inbegrepen. Onder het dek is een kleine ruimte met ramen waar je onder water kan kijken, wat ook super bijzonder was! Ik werd er echter een beetje te zeeziek van om er lang te blijven.

's Avonds zijn we weer uit eten gegaan bij de Bodeguita en hebben we de zwerfkatjes in Puerto Tazacorte gevoerd.

Liefs,

Jane

hieronder staat de link naar de bootmaatschappij :) 

http://fancy2.com/fancy-2/ 

en hier een filmpje van de dolfijnen!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten