vrijdag 7 april 2017

Ruta de los Volcanes

Hallo allemaal!

Afgelopen woensdag hebben we samen met Neus (spreek uit als: Ne-oes) en Jan uit ons appartement de Ruta de los Volcanes gewandeld. Dat was dezelfde wandeling waar we afgelopen zomer mee bezig waren toen de bosbrand uitbrak. Deze keer hebben we er echter geen rondwandeling van gemaakt, maar hebben we de hele route van Refugio el Pilar (oftewel: Speeltuin in het Bos) naar Fuencaliente / Los Canarios, het zuidelijkste stadje van het eiland, gewandeld. We waren erg benieuwd of de bosbrand veel veranderd had aan de wandeling. Tot mijn grote opluchting was Speeltuin in het Bos niet beschadigd, alles was nog compleet intact! De rest van de wandeling die we afgelopen zomer gedaan hadden was ook niet zoveel veranderd, behalve hier en daar wat zwartgeblakerde stammen. Gelukkig is de Canarische Den uiterst vuurbestendig dus de beschadigde boompjes komen er wel weer bovenop :)

Speeltuin in het bos
Resten van de brand...
Het was een hele leuke ervaring om deze route nu eens volledig te lopen, vooral omdat we door de rondwandeling de meest indrukwekkende kraters gemist hadden. Woensdag heb ik maar liefst drie kraters gezien. Ze waren allemaal heel diep en indrukwekkend en het leuke was dat Jan, door zijn vorige beroep als leraar, veel weet over aardrijkskunde. Hij kon ons dus precies vertellen hoe de vulkaan werkte en hoe hij eruit heeft gezien voor en tijdens de uitbarsting.
Wat ik het mooist vond aan de wandeling waren waarschijnlijk de verre uitzichten over Tenerife en La Gomera en het glooiende zwarte landschap. Op de rand van de kraters voelde ik me, net als Panda, bepaald niet op mijn gemak, maar het was wel een heel bijzondere ervaring om te zien!
Uitzicht op Tenerife

Een krater met één dappere boompje
De wandeling duurde ongeveer 8 uur, met wat nodige pauzes vanwege de hitte en omdat Panda na de helft van de wandeling regelmatig omviel van vermoeidheid. Vanaf dat moment heeft Tarzan haar stukjes gedragen en heeft ze een paar dutjes gedaan, waarna ze er weer tegenaan kon en ver voor ons uit rende. Rond 8 uur 's avonds kwamen we aan in Fuencaliente, waar we wat gedronken hebben op het terrasje van het cultureel centrum en geluisterd hebben naar een concert van het jeugdorkest, dat net aan de gang was.
Eerbetoon aan de dappere wandelaars die Fuencaliente bereiken (2015)
We hebben het gehaald! (Panda was te moe voor een foto helaas)
Om 10 uur waren we weer thuis, waar iedereen nog even met Panda, die weer de gewoonlijke hyperactieve puppy was na het dutje in de bus, gespeeld heeft. Een half uurtje later heeft Tarzan haar naar de finca gebracht en rond half 12 sliepen we. We hebben allebei nog geen enkele nacht zó vast geslapen als na deze uitputtende de wandeling.

De volgende dag moesten we weer vroeg op om aan het werk te gaan op de finca, dus dat viel een beetje tegen... Wat we echter niet wisten was dat ons een verrassing te wachten stond op de finca... Op de dag van onze wandeling was één van de geiten bevallen van een super schattig babygeitje! Dat maakte het werken een stuk aangenamer :) Gistermiddag hebben we heel rustig aan gedaan en 's avonds zijn we met Jan uit eten geweest bij Plaza Chica. Vandaag zijn we weer vrij en vanavond gaan we naar de Roque los Muchachos met Neus, Cecilia en Ruz (spreek uit als: Roez) om naar de zonsondergang en de sterren te kijken.
We genieten dus zeker van onze laatste weken op het eiland! :)

Tot snel!

Jane
Babygeitje :)

Neus in de steenspiraal die door vele wandelaars tot stand is gekomen (onze stenen van de vorige zomer liggen er ook nog tussen en we hebben alle 4 nog een paar extra steentjes bijgedragen)
Panda en Tarzan aan het spelen


Uitzicht op de Valle de Aridane

Augustus 2016
April 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten